Poštovani,

U pravilniku o uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Opšta pravila

Ova prava i obaveze (uslovi online oprodavnice) tiču se svih transakcija obavljenih sa Vama, musterijom, kada kupujete preko sajta-a u Internet prodavnici firme Lurycos doo Molimo vas da ih pročitate pažljivo pre nego što izvršite Vašu porudžbinu i odštampate kopiju za Vaše buduće korišćenje. Poručivanjem na našem sajtu Vi prihvatate i slažete se sa uslovima i obavezama koji će zajedno činiti ugovor na daljinu-ugovor izvan poslovnih prostorija između Vas i Lurycos doo.

Lurycos doo zadržava pravo da ažurira i koriguje uslove online prodavnice sa vremena na vreme i kada je to potrebno.

Uslovi online prodavnice iz ovog dokumenta odnose se na Internet prodavnicu firme Lurycos doo koja se nalazi na sledećim web adresama:

www.hypermen.rs www.hyperlady.rs

Uslovi online prodavnice iz ovog dokumenta su predmet Zakona Srbije i isključivo Srpskih sudova. Ukoliko se bilo koji od Uslova online prodavnice smatra protivzakonitim, beskorisnim ili iz bilo kog razloga nefunkcionalnim, tada će Uslovi online prodavnice biti raskinuti i neće uticati na punovažnost preostalih Uslova online prodavnice iz ovog dokumenta.

U mogućnosti smo da prihvatamo narudžbine preko naše Internet prodavnice za isporuku na prostoru cele Republike Srbije.

Vaša porudžbina biće proverena pre nego porudžbina bude prihvaćena.

Program on-line prodaje je automatizovan, tako da ne postoji mogućnost da dobijemo drugačiju narudžbinu od one koju ste Vi zahtevali. No, da bismo bili sigurni da je na naš e- mail stigla Vaša originalna narudžbina i Vi dobijate automatsku poruku na Vašu email adresu koju ste naveli u formularu prilikom poručivanja sa sadržinom Vaše narudžbine.

Nakon prijema narudžbe putem sajta, zbog mogućih eventualnih zloupotreba, prodavac je obavezan da izvrši potvrdu pozivom na broj telefona koji ste ponudili u popunjenom formularu. U slučaju da telefonski broj koji ste upisali ne postoji ili Vas zbog drugih razloga ne uspemo kontaktirati na ponuđeni broj, Lurycos doo ne snosi odgovornost i porudžbina se smatra nevažećom i roba neće biti isporučena. Lurycos doo se u svom poslovanju trudi da zadrži diskreciju kupaca, stoga ćemo uvek kontakt sa Vama vršiti putem mobilnog telefona sem u slučaju da ste kao kontakt telefon naveli Vaš fiksni broj telefona.

Nakon telefonske potvrde narudžbine od strane kupca, narudžbina je neopoziva i može se smatrati zakonski čvrstim ugovorom na daljinu-ugovorom zaključenim izvan poslovnih prostorija izmedju Lurycos doo i Vas kao naručioca. Samim porucivanjem robe preko internet sajta firme Lurycos doo od Vas kao druge strane u kupoprodajnom odnosu se očekuje i zahteva da ispoštujete sve odredbe i pravila koja su obuhvaćena ovim dokumentom, odnodno ovim pravilnikom o uslovima korišćenja internet prodavnice firme Lurycos doo.

Svaka zloupotreba sistema za poručivanje i lažne porudžbine koje budu poslate na sajtove firme Vasi snovi doo i čija realizacija nije moguća iz razloga lažno poslatih podataka, ili nekih drugih zlonamernih akcija i radnji koje mogu ugroziti poslovanje firme Lurycos doo i naneti nepredviđenu stetu ili nepotrebni i nepredviđeni trošak u poslovanju, biće tretirane u skladu sa aktuelnim zakonima RS Srbije koji definisu ovu oblast.

Dostupnost proizvoda

U slučaju da su proizvodi iz online prodavnice privremeno nedostupni mi ćemo Vas telefonskim putem kontaktirati i izvestiti da trenutno nismo u mogućnosti da vam isporučimo željenji proizvod, ali čim se budu stekle mogućnosti za naknadnu isporuku, odnosno proizvod bude na stanju, bićete blagovremeno obavešteni telefonskim putem i biti u mogućnosti da porudžbina bude izvršena.

Ukoliko tada pristanete na uslov porudžbine i željeni proizvod, taj momenat telefonske potvrde narudžbine od strane kupca, odnosno Vas se može smatrati, zakonski čvrstim ugovorom na daljinu između Lurycos doo i Vas kao naručioca. U slučaju da je određeni proizvod stalno nedostupan, ponudićemo Vam adekvatnu zamenu za isti.

Prikaz boja

Lurycos doo je uložio sve napore da boje koje su prikazane na online prodavnicama budu što verodostojnije bojama artikala u prirodi.

Ipak, različiti računari prikazuju boje u delimično različitim nijansama tako da se boje ne mogu tačno poklopiti sa onima u prirodi. A i tehničke mogućnosti uređaja koji se koriste za fotografisanje proizvoda, nisu nekada u mogućnosti da prikažu verodostojno pravu nijansu proizvoda usled nepravilne refleksije svetlosti i ostalih faktora, na koje se ne može uticati.

To znači da kada poručite proizvod u nasoj internet prodavnici, može se desiti da se boje delimično razlikuju od onih koje su prikazane na monitoru. Stoga preporučujemo da ukoliko Vam je boja proizvoda od izuzetne važnosti da nas kontaktirate za dedaljniji opis ili nas posetite u prodajnom objektu.

Artikli i cene

Cene svih artikala uključuju PDV (20%). Ovo se može promeniti u slučaju odredbe Vlade Republike Srbije, izvoznih odredaba, odredaba Evropske Unije kao i drugih zakonskih odredaba relevantnih institucija. Preuzimamo pravo da menjamo sve cene bez prethodnog obaveštavanja u svakom trenutku, kao i pravo da dodamo ili povučemo iz ponude bilo koji artikal, u svakom trenutku.

Isporuka

Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Porudžbine kreirane petkom i vikendom će kurirska služba preuzimati tek naredne nedelje. Lurycos doo sarađuje sa kurirskom službom D Express. Kurirska služba pošiljke donosi na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom broja 063258700. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko vas kurir ne pronađe na adresi, da vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Svi paketi koje šaljemo dolaze u diskretno zapakovanim paketima, tako da ni kurir ne zna šta se nalazi unutra.

Iako činimo sve napore da isporučimo robu u predviđenom vremenskom roku, određena kašnjenja su neizbežna. Lurycos doo nije odgovoran za kašnjenja i posledice koje su prouzrokovane od strane kurirske službe i drugih službi za dostavu. Sve dodatne informacije oko kašnjenja isporuke ili bilo kakvih drugih promena obaveštavaćemo Vas putem emaila i mobilnog telefona koji ste ostavili. Dozvoljeno nam je da podelimo lične podatke sa trećim licem koje je iskorišćeno za izvršenje Vaše porudžbine ili ispunjavanje naših obaveza prema Vama.

Otkazivanje / Politika povraćaja / Reklamacija

Online prodavnica ima pravo da otkaže bilo koju porudžbinu, bilo kojeg artikla ukoliko poručilac ne ispuni uslove, koji su definisani pravilnikom o uslovima korišćenja sajtova firme Lurycos doo .

Kupac ima pravo da otkaže porudžbinu u svakom trenutku putem maila ili telefona sve do trenutka poziva našeg operatera vezano za potvrdu porudžbine. Posle potvrde operateru da ste saglasni sa porudžbinom nije moguće otkazati porudžbinu i to će se smatrati kršenjem ugovora.

Ako u nekom slučaju niste zadovoljni Vašom kupovinom, kupljene artikle možete vratiti u roku od 14 (četrnaest) dana od datuma prijema pošiljke u neupotrebljenom stanju i tom prilikom će se izvršiti kompletan povraćaj novca ili zamena artikla.

Prilikom vraćanja artikala u svrhu raskida ugovora, morate platiti adekvatne troškove transporta.. Za dodatne informacije o vraćanju artikla obratite se na office@hyperlady.rs

Ukoliko se refundacija ili zamena artikla desila usled naše greške, transportni troškovi će biti na teret firme Lurycos doo , ukoliko se povrat vrši preko kurirske službe D EXPRESS. Lurycos doo  ne prihvata druge načine i troškove povrata sem ukoliko se drugačije ne dogovori prilikom podnošenja zahteva za raskid ugovora.

Izjavu o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija možete preuzeti OVDE

Izjava o odustanku od ugovora data na obrascu za odustanak od ugovora se smatra blagovremenom ukoliko je poslata u roku od 14 dana od kada je roba predata u državinu kupcu.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Prilikom odustanka kupac nije u obavezi da navede razloge zbog kojih odustaje.

Istekom roka od 14 dana od prijema robe, prestaje pravo kupca na odustanak od ugovora. U slučaju neblagovremenog vraćanja robe, tj. nakon isteka roka od 14 dana, roba će biti vraćena nazad kupcu, a trošak transporta u tom slučaju pada u celosti na teret kupca.

 • Kupac pravo na odustanak od ugovora ostvaruje tako što će u roku od 14 dana od dana prijema robe, obrazac za odustanak od ugovora popuniti uz svojeručan potpis i poslati zajedno sa robom koju vraća uz otpremnicu koju je primio uz robu, prodavcu na adresu - u Beogradu, Semberijska 1Ž
 • Kupac može i elektronskim putem popuniti obrazac za odustanak od ugovora i poslati ga takođe elektronskim putem na e-mail office@hyperlady.rs

  Prodavac će kupca o prijemu izjave obavestiti, takođe elektronskim putem. U ovom slučaju, kupac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao elektronski obrazac za odustanak, vrati primljenu robu prodavcu, adekvatno zapakovanu da se ne ošteti, sa dokumentacijom koju je primio uz robu, odnosno sa otpremnicom.

Smatraće se da je roba vraćena u roku ukoliko je kupac poslao robu pre isteka roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kod blagovremenog odustanka od ugovora kupac snosi direktne troškove vraćanja robe, bez drugih obaveza.

Prava kupca. Ukoliko kupac odustane od ugovora smatraće se da ugovor nije ni zaključen, a prodavac je obavezan da kupcu vrati novac u roku od 14 dana od kada je primio obrazac za odustanak, s tim što prodavac može da odloži povraćaj novca dok ne dobije robu koja se vraća.

Prodavac će kupcu izvršiti povraćaj novca isključivo uplatom na tekući račun, sa čime se kupac izričito saglašava prihvatanjem uslova pri poručivanju.

PRAVO NA REKLAMACIJU

Saobraznost isporučene robe. Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru, odnosno shodno predmetu ugovora koja odgovara opisu i karakteristikama, svojstvima, upotrebi, koji je prodavac dao kupcu.

Kupac je dužan da prilikom prijema robe pregleda robu i proveri njenu saobraznost sa naručenom, te da istakne postojanje nedostataka koji se mogu uočiti pregledom. Kupac ima pravo da prodavac nesaobraznost robe otkloni opravkom odnosno zamenom u konkretnom slučaju, u primerenom roku.

Prodavac je odgovoran ako je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na kupca tj. u trenutku predaje robe, ili ako se pojavila posle prelaska rizika na kupca ako potiče iz uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na kupca ili je kupac mogao lako uočiti, ukoliko je prodavac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru kupac ima pravo da zahteva od prodavca da otkoni nesaobraznost opravkom ili zamenom u konkretnom slučaju.

Ako nesaobraznost ne može da se otkloni zamenom u primerenom roku, ili u primerenom roku to ne bude učinjeno ili ako zamena predstavlja značajnu nepogodnost za potrošača ili nesrazmerno opterećenje za prodavca uzrokujući mu nesrazmerne troškove kupac ima pravo da bira između umanjenja cene ili raskida ugovora.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od 6 meseci od dana kada je kupac primio robu, kupac ima pravo da bira između zahteva da robu zameni, ili ima pravo na umanjenje cene ili raskid ugovora.

Za skrivene nedostatke koji su postojali u momentu prelaska rizika na kupca, prodavac odgovara u roku od dve godine od predaje stvari, s tim što se pretpostavlja da su nedostaci postojali u momentu prelaska rizika na kupca, ako se pokažu u roku kraćem od šest meseci od dana prijema robe, čime se ne isključuje pravo prodavca da dokazuje suprotno. Momenat prelaska rizika sa prodavca na kupca je momenat predaje robe kupcu ili licu koje je kupac ovlastio za prijem robe u njegovo ime.

Postupak reklamacije

Kupac može da izjavi reklamaciju prodavcu zbog nesaobraznosti robe kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Kupac podnosi reklamaciju na sledeći način:

 • preuzimanjem obrasca za reklamaciju koji će elektronski popuniti i uz obrazac poslati eventualno dokaze o nesaobraznosti u vidu fotografije i slično, na mejl licu zaduženom za prijem i odlučivanje o reklamacijama office@hyperlady.rs

  . Ili priložena fotografija na viber na broj telefona 063/258700.
 • Nakon što kupac prijavi reklamaciju elektronskim putem ovlašćeno lice kod prodavca će kupcu bez odlaganja da potvrdi prijem reklamacije, istu zavede kao i da obavesti kupca o izjavljenoj reklamaciji i ishodu reklamacije u roku od 8 dana od njenog prijema.
 • Prodavac preuzima obavezu da sam po prijemu reklamacije preuzme robu koja je predmet reklamacije preko kurirske službe D Express. Ukoliko kupac ipak samoinicijativno pošalje robu nazad prodavcu, prodavac nije duzan da mu nadoknadi taj trošak.
 • Za sve informacije i dodatnu pomoć u pogledu reklamacija kupci se mogu obratiti licu zaduženom za reklamacije u sedištu prodavca, na telefon 063/258700
 • Prodavac će odlučiti o reklamaciji najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije a ukoliko iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da odgovori u tom roku, ili ukoliko u tom roku ne primi robu, bez odlaganja će o tome obavestiti kupca uz obavezu da navede rok za rešavanje reklamacije.

Odluka. Prodavac će razmotriti predlog kupca u pogledu izjavljene reklamacije i u navedenom zakonskom roku daće kupcu odgovor da li prihvata reklamaciju, izjasniti se o zahtevu kupca i izneti konkretan predlog i rok rešavanja. Ukoliko je reklamacija osnovana a dođe do raskida ugovora, prodavac će vratiti novac kupcu uplatom na tekuči račun sa uobičajenim troškovima vraćanja robe.

Bezbednost i zaštita ličnih podataka kupca

Da bismo uspesno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e- mail i telefon.

Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Lurycos doo se obavezuje se da će čuvati privatnost i tajnost ličnih podataka svih naših posetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o Elektronskoj Trgovini (Sl.Glasnik Republike Srbije br. 41/2009).

Svi zaposleni u Lurycos doo i poslovni partneri ugovorno su obavezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obaveštavamo posetioce, kupce o načinu korišćenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Lični podaci kupaca skladišteni su u informacionom sistemu firme Lurycos doo i čuvaju se na sigurnom mestu i dostupni su samo zaposlenima u Lurycos doo, kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obaveštavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem našeg web sajta.

Lurycos doo garantuje da lični podaci korisnika naših web sajtova neće nikada biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite saglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahteve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Srbije, za potrebe kontrole poslovanja i dostavljanja osnovnih podataka o korisnicima službama koje se bave isporukom robe, kako bi takva usluga uopšte i mogla biti ostvarljiva.

Poručivanjem potvrđujete tačnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu saglasnost da Lurycos doo može, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka i Zakona o Elektronskoj trgovini, obrađivati lične podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obaveštenja o novim proizvodima i uslugama.

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani Lurycos doo se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važece tek nakon objavljivanja na ovoj strani. Ni jedan deo web sajta firme Lurycos doo ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

Za sve sporove koji su nastali iz ovih uslova i pravila nadležan je Trgovinski sud u Beogradu.

Lurycos doo zadržava pravo da pokrene postupke i pred sudovima drugih zemalja u cilju zaštite sopstvenih prava.

Linkovi na spoljne stranice

Web sajtovi firme Lurycos doo sadrže linkove ka web stranama izvan vlastitog web sajta. Lurycos doo linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan svojih web sajtova.

Vaša prava

Navedeni uslovi ne utiču na Vaša prava propisana Ustavom.

Lurycos doo
Semberijska 1Ž
11.070 Beograd
PIB:109471194
MB:21188905